maandag, 9. januari 2012 - 8:55

Drukte op wegen naar Utrecht door ongevallen

Utrecht

Weggebruikers richting Utrecht kregen maandagochtend op diverse plaatsen te maken met forse vertraging door ongevallen, zo meldt de VID.

Door ongevallen op zowel de A27 als de A28 kostte het een hoop extra tijd om van uit noordelijke- en oostelijke richting de domstad te bereiken. In beide gevallen liep de vertraging op tot ruim 45 minuten.

A27
Op de A27 liep het verkeer rond 07.00 uur vast doordat maar een rijstrook beschikbaar was na een aanrijding tussen twee voertuigen. Daarbij raakte één persoon gewond.

A28
Ongeveer tegelijkertijd ging het ook helemaal mis aan de oostzijde van Utrecht. Op de A28 richting de domstad gebeurde om 06:50 uur een ongeval bij Leusden waarbij zes personenauto’s betrokken raakten. Ook hier werd een rijstrook afgesloten waardoor het verkeer vast liep over een lengte van 9 kilometer. Op de rijbaan in tegenovergestelde richting trapte men ook massaal op de rem. Tussen Soesterberg en Leusden stond om 07:45 uur een kijkersfile van 4 kilometer.

A12
Als klap op de vuurpijl bleven automobilisten op de A12 Arnhem - Utrecht ook niet vrij van vertraging. Om even na 07:00 uur gebeurde er een aanrijding richting Arnhem bij Bunnik. Hierbij raakten meerdere voertuigen betrokken en moest de rechterrijstrook worden afgesloten. Vrijwel direct ontstond er een file vanaf het knooppunt Oudenrijn van ruim 7 kilometer.

Bovendien trok het ongeval veel bekijks waardoor ook het verkeer richting Utrecht op de A12 vast kwam te staan. In de kijkersfile tussen Maarsbergen en Bunnik werd rond 07:45 uur ruim 20 minuten vertraging gemeten. Even voor 08:00 uur waren alle betrokken voertuigen van de rijbaan af, waarna Rijkswaterstaat alle rijstroken vrijgaf.
Provincie:
Tag(s):