dinsdag, 17. juli 2012 - 10:07

Drukte op wegen verwacht

Den Haag

De ANWB verwacht vrijdag 20 juli lange files rond Nijmegen vanwege de intocht van de Vierdaagse. In de loop van de ochtend ontstaan de eerste files op de wegen rond Nijmegen zoals de A50, A73 en de N325.

Komend weekend sluiten de basisscholen in de regio noord hun deuren en begint de bouwvak in de regio midden. Voor 1.1 miljoen mensen begint de vakantie. Iets meer dan de helft daarvan vertrekt voor een vakantie naar het buitenland. Dit zorgt niet voor extra drukte op de Nederlandse wegen. Miljoenen Nederlanders zijn immers al vrij.

Grootste knelpunt bij Nijmegen is vrijdag de A50, de snelweg vanuit Arnhem. Er zijn werkzaamheden tussen de knooppunten Valburg en Ewijk die vrijwel dagelijks files opleveren.

Werkzaamheden en evenementen hebben komend weekend gevolgen voor het verkeer. Op vrijdag 20 juli om 23.00 uur sluit Rijkswaterstaat de A13 naar Den Haag het hele weekend af tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-zuid. Verder zijn er werkzaamheden op de A2 van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht bij Zaltbommel en op de A12 van Arnhem naar Utrecht tussen Veenendaal en Maarsbergen. In Tilburg begint de Kermis en Lichtenvoorde in de Achterhoek verwacht tienduizenden bezoekers vanwege de “Zwarte Cross”.

Buitenland
In het buitenland verwacht de ANWB wel vakantiefiles. Op de snelwegen in Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland zal het vooral zaterdag op veel plaatsen stapvoets rijden. In Frankrijk verwacht de ANWB de langste files in de Rhône-vallei op de A6/A7 en op de A10 bij Orléans. In het centrum van Parijs zijn zondag 22 juli veel wegen dicht vanwege de slotdag van de Tour de France.

In Duitsland zorgen vertrekkende vakantiegangers voor volle autobahnen. De grootste drukte verwacht de ANWB daar vrijdagmiddag en zaterdag. Vooral in het noorden bij Hamburg en Bremen en in het zuiden in de wijde omgeving van München. In Oostenrijk zijn de A10 Salzburg-Villach, de Karawankentunnel in de A11, de Pfändertunnel in de A14 en de grenstunnel in de B179 bij Füssen de grootste knelpunten. Vakantiegangers in Zwitserland onderweg naar het zuiden zullen bij de passage van de St Gotthardtunnel (A2) veel geduld moeten hebben.
Provincie:
Tag(s):