zondag, 15. juli 2012 - 16:37

Duiker vermist op de Noordzee

Den Helder

Om 13.50 uur ving het Kustwachtcentrum Den Helder een gesprek op, op marifoon kanaal 16 dat een schip op zoek was naar een drenkeling.

Na contact met het betreffende schip bleek dat rond 13.25 uur een duikster werd vermist die met meerdere personen wilde gaan duiken op een wrak op de Noordzee op ongeveer 32 kilometer west van Egmond aan Zee.

Volgens het begeleidende schip miste de betreffende persoon de veiligheidslijn om af te dalen en dreef weg, waarna men haar uit het oog verloor. Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van de stations IJmuiden en Egmond aan Zee van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, het kustwachtvliegtuig en de offshore redding helikopter gealarmeerd. Een aantal passerende schepen boden ook hulp aan.

Om 14.45 meldde het begeleidingsvaartuig de duikster te hebben teruggevonden op ongeveer 5 kilometer noord van de plek waar zij te water was gegaan. Door de reddingboot van Egmond en de helikopter zijn mensen aan boord gezet ter assistentie. Vervolgens heeft de helikopter de vrouw van boord gehaald. Zij wordt overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar in verband met onderkoelingsverschijnselen.
Provincie:
Tag(s):