donderdag, 14. juni 2012 - 11:02

Duitse campinggasten in Biddinghuizen zien auto's in rook opgaan

Biddinghuizen

Onbekenden hebben vannacht bij een camping in Biddinghuizen in Flevoland drie Duitse auto's in brand gestoken. In raakte vijf auto's beschadigd.

Tenminste drie auto’s met Duits kenteken, worden als total-loss aangemerkt. Het onderzoek wordt gedaan door de recherche van basiseenheid Dronten.

Rond 03.20 uur bleken vijf auto’s vlam te hebben gevat op de parkeerplaats van een camping aan de Bremerbergdijk. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was liepen alle auto’s schade op.

Drie auto’s moeten als verloren worden beschouwd, een vierde raakte zwaar beschadigd, de vijfde auto liep fikse warmteschade op. Vermoed wordt dat één van de auto’s in brand in gestoken waarna het vuur is overgeslagen naar de andere vier auto’s.

Nader onderzoek moet uitwijzen wat zich daadwerkelijk heeft voorgedaan op de parkeerplaats en wie er bij betrokken zijn. Vandaag worden diverse getuigen gehoord. De Forensisch Technische Recherche doet sporenonderzoek. De auto’s behoren toe aan gasten die op de camping verbleven.
Provincie:
Tag(s):