vrijdag, 22. juni 2012 - 23:15 Update: 08-07-2014 0:49

Duitsland rekent achteloos af met matige Grieken

(Elfvoetbal) Duitsland heeft zich na Portugal als tweede team geschaard onder de laatste vier van het Europees kampioenschap. De manschappen van Joachim Löw hadden met name in de tweede helft geen enkele moeite met het povere Griekenland en drukten dat uit in de score: 4-2.

In de eerste helft leek een monsterscore uit te blijven.De Grieken trokken zich regelmatig ver terug op de eigen helft en probeerden met tegenaanvallen voor wat gevaar te zorgen. De Duitserse beten zich in de openingsfase nog regelmatig stuk op het defensieve blok.

De 1-0 had toen echter al op de borden kunnen staan. André Schürrle dacht te kunnen juichen na het intikken van zijn rebound op het schot van Sami Khedira, maar de assistent-scheidsrechter vlagde het doelpunt af wegens buitenspel.

In de erop volgende minuten hadden met name Marco Reus en Mesut Özil hun vizier niet op scherp staan. Er kwamen aardig wat mogelijkheden, maar die waren niet aan het duo besteed, tot grote onvrede van Joachim Löw.

Het was dan ook karakteristiek voor de situatie, dat een verdediger uiteindelijk de trekker moest overhalen. Philipp Lahm kwam vijf minuten voor de rust vanaf de linkerkant naar binnen en liet vervolgens een verwoestend schot los, dat de dramatisch opererende doelman Michail Sifakis enigszins verraste.

In het tweede bedrijf moesten de Grieken zich meer naar voren begeven, om tot het broodnodige doelpunt te komen. Opvallend genoeg hadden zij daar slechts tien minuten voor nodig. Een snel uitgevoerde aanval eindigde na een voorzet bij Samaras, die de bal via Manuel Neuer in het net werkte en zo voor de verrassende gelijkmaker zorgde: 1-1.

Daarmee bleek het verzet definitief gebroken, want Duitsland ging nog nadrukkelijker de dienst uitmaken en kwam via Miroslav Klose op 3-1. De geroutineerde aanvaller scoorde uit een kopbal. Even later maakte jongeling Marco Reus het feest compleet door de rebound van een schot van Özil kiezelhard binnen te schieten.

Het slotakkoord was in de slotminuut voor de Grieken. Salpingidis mocht na een vermeende handsbal nog aanleggen vanaf elf meter, maar de 4-2 kwam veel te laat om de spanning ook maar enigszins terug te brengen.