zaterdag, 9. juni 2012 - 22:59 Update: 08-07-2014 0:50

Duitsland wint in matig duel van Portugal

(ELFVoetbal) Duitsland heeft in tegenstelling tot Nederland haar openingsduel op EK wel gewonnen.

In Lviv. Waren onze Oosterburen met 1-0 te sterk voor Portugal, dat slechts enkele keren gevaarlijk kon worden. Mario Gómez was met een rake kopbal de gevierde man bij de Duitsers.

Na één minuut leek Duitsland op weg naar een fraaie avond. Een fraaie voorzet werd door Mario Gómez goed ingekopt, maar Rui Patricio, goalie van de Portugezen keerde het leer vakkundig. Even later was ook Lukas Podolski gevaarlijk namens onze zuiderburen, maar het harde schot van de linkspoot werd andermaal gekeerd door Patricio.

De wedstrijd kabbelde na de leuke openingsfase voort en van goed voetbal was geen sprake. Portugal liet zich wel wat meer zien, maar de Duitsers, met Mats Hummels centraal achterin, bleven eenvoudig overeind. Vlak voor rust leken de Duitsers echter te capituleren. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Pepe, maar de centrale verdediger mikte de bal net te hoog, waarna deze via de onderkant van de lat terug het veld in sprong.

De tweede helft begon net als de eerste. Duitsland stichtte het meeste gevaar via Thomas Müller en Podolski, Portugal bleef hopen op de spaarzame ingevevingen van Cristiano Ronaldo en Nani, die beide op de vleugels keurig in toom werden gehouden.

Twintig minuten voor tijd viel dan de beslissing. Een afgeweken voorzet van Sami Khedira viel perfect voor Gómez, die het gevaarte vervolgens zeer knap achter de Patricio knikte. Het bleek het startschot te zijn op een leuke slotfase, die nog enkele hagelijke situaties opleverde voor Duitsland. Maar omdat Nani tot tweemaal toe niet scherp voor de goal was, bleef het bij 1-0 en konden de Duitsers feest vieren.
Categorie:
Tag(s):