woensdag, 15. februari 2012 - 22:46

Duo aangehouden na beroving 90-jarige

Erica

Dinsdagmiddag heeft de politie kort na een beroving twee mannen aangehouden. De twee, een 46-jarige jarige man en zijn 47-jarige vrouw uit Klazienaveen, zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Dinsdag kort na de middag krijgt de politie een melding dat een 90-jarige man aan de Kerkweg zou zijn beroofd. Een onbekende man komt bij hem aan de deur en doet zich voor als een ambtenaar van een overheidsinstantie. Hij maakt de man duidelijk dat hij geld moet betalen. Als de bewoner, die het verhaal gelooft, geld pakt dat hij thuis bewaart, grijpt de zogenaamde ambtenaar alles, stapt in zijn auto en rijdt weg.

Na de melding kan, mede door een snel buurtonderzoek, een vrij duidelijk signalement van de dader en zijn auto worden opgemaakt. Meerdere eenheden gaan vervolgens in de omgeving op zoek. Korte tijd later zien agenten op de Omloop in Klazienaveen de vermoedelijke dader samen met zijn vrouw in de auto rijden en geven hem een stopteken. Bij de controle die volgt treft de politie een hoeveelheid geld aan, inclusief de verpakking, vermoedelijk afkomstig van de beroving aan de Kerkweg. De man en de vrouw worden aangehouden. Meteen daarop gaat de politie naar de woning van het stel aan De Kap in Klazienaveen en wordt er een spoedhuiszoeking verricht. Bij deze zoeking, onder leiding van de Rechter-Commissaris, wordt in de woning nog een hoeveelheid geld gevonden, waarvan het vermoeden bestaat dat dit ook afkomstig is van de Kerkweg.

Het aangetroffen geld is in beslag genomen, even als de auto van de aangehouden verdachte. De politie is bezig met het onderzoek. Met enige regelmaat komt het voor dat met name oudere mensen worden benaderd door oplichters aan de deur die zich uitgeven als ambtenaar of medewerker van een bedrijf of instelling. Het is voor iedereen goed om te weten dat ambtenaren en bedrijfsmedewerkers zich altijd zullen legitimeren. En er zal zelden of nooit om contant geld worden gevraagd.
Provincie:
Tag(s):