zondag, 25. november 2012 - 12:58

Duo op verdenking van straatroven aangehouden

Heerlen

Afgelopen nacht zijn twee mannen (41, 47) aangehouden die ervan worden verdacht even er voor drie mannen te hebben beroofd. Eén van de slachtoffers werd ook mishandeld.

Een 19-jarige man werd rond 03:00 uur door het tweetal beroofd op de Sittarderweg. Hij moest zijn mobiel afgeven. Even later sprak het tweetal twee mannen aan die bij een café aan de Kempkensweg met elkaar in gesprek waren. Eén van beide slachtoffers -een 26-jarige Heerlenaar- werd om geld gevraagd en toen deze aangaf dat niet te willen geven werd hij vastgepakt en uiteindelijk werd zijn mobiel gestolen.

Vervolgens richtte het tweetal zich op de tweede man (39), afkomstig uit Heerlen. Hij kreeg de nodige klappen en van hem werd zijn portemonnee weggenomen en zijn mobiel. De politie was intussen gewaarschuwd. Toen zij arriveerde waren de verdachten nog in de buurt. Zij werden door alle drie slachtoffers aangewezen als de daders. In de broekzak van één van de verdachten werd een mobiele telefoon aangetroffen die van het 19-jarige slachtoffer bleek te zijn. De verdachten zijn afkomstig uit Landgraaf en Heerlen.
Provincie:
Tag(s):