woensdag, 2. mei 2012 - 18:36

Duurzaam = gewoon doen In de Bouw

Oostburg

Donderdag 3 mei staat in het teken van duurzaam ondernemen, duurzaam bouwen, duurzaam inkopen en duurzame bouwmaterialen. Tijdens het evenement Duurzaam=gewoon doen In de Bouw presenteren collega’s in de bouw en aanverwante sectoren de nieuwste en bewezen duurzame innovaties.

Dagvoorzitter is Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht. Hij zal ook een inleiding houden. Anne-Marie Rakhorst is de spreker die zich zal richten op duurzaamheid in de bouw. Ze is oprichter en directeur van Search-bedrijven, bestaande uit een internationaal opererend ingenieursbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. Rakhorst heeft onder meer het boek ‘De winst van duurzaam bouwen’ geschreven. De derde spreker is Jacques Reijniers, hoogleraar Duurzaamheid bij Nyenrode Business Universiteit die zich gespecialiseerd heeft in duurzaam inkopen en ketenmanagement. Reijniers overhandigt 3 mei het eerste exemplaar van zijn boek 'Duurzaam inkopen: nu doen' aan burgemeester Jacques Suurmond.

Leerlingen Zwin College
Onder leiding van Petra de Boevere – beter bekend als het Slijterijmeisje en net als Wijffels en Reijniers oud-leerling van het Zwin College – heeft een groep leerlingen een twittercampagne rond het evenement opgezet. Wijffels en Reijniers doen die dag ook een College Tour met de leerlingen. Het bedrijf Enerlogic heeft de afgelopen weken 17 klassen lesgegeven over energiebesparing en duurzame energie. De leerlingen hebben in die lessen teams gevormd die op 3 mei allerlei ideeën presenteren om de school duurzamer te maken. De bezoekers kiezen 's avonds het beste idee uit dat zo mogelijk ook verwezenlijkt zal worden.

Op de beursvloer presenteren verschillende bedrijven hun duurzame producten en diensten, waaronder elektrische auto’s en scooters en streekproducten. Het evenement vindt plaats op het Zwin College in Oostburg van 15.30 tot 21.00 uur.

Programma 3 mei
15:30 - 16.00 uur Ontvangst
16:00 - 17:15 uur Plenaire opening met de drie inleiders
17:20 - 18:00 uur Les 1
18:00 - 19:30 uur Buffet en gelegenheid tot netwerken en bezoeken beurs
19:30 - 20:10 uur Les 2
20:20 - 21:00 uur Plenaire afsluiting

Meer informatie: http://www.zeeland.nl/verkort/duurzaamisgewoondoen
Provincie:
Tag(s):