dinsdag, 14. augustus 2012 - 14:23

Ecologisch spelen in Middelburg voor zonnepanelen in ontwikkelingslanden

Middelburg

Op zaterdag, 18 augustus 2012, kunnen bordspelers van 12 jaar en ouder vanaf 13.00 uur in de spellenwinkel De Burcht in Middelburg meedoen met het gezelschapstoernooi Ecoduel.

De opbrengst van de verkoop van het bordspel en het gezelschapstoernooi gaat naar Solar Zonder Grenzen. Deze organisatie plaatst zonnepanelen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor ziekenhuizen en scholen in dorpen waar de elektriciteitsvoorziening gebrekkig is.

Ecoduel is een strategisch energiespel waarmee de bordspelers spelenderwijs het belang van duurzame energie leren. Tijdens het spel komen de verschillende vormen van energieopwekking (steenkoolcentrales, gascentrales, kerncentrales, waterkrachtcentrales, biomassa, windmolenparken en zonneparken) aan bod. Vervuiling speelt hierin een cruciale rol. In het begin is Europa volledig groen. Door elektriciteit te produceren met grijze centrales vervuil je en kleuren deelgebieden zwart. Als je niets doet, is binnen de kortste keren heel je gebied zwart en lig je uit het spel. Maar groene stroom produceren kost je meer geld, zodat je ook daar op moet letten. Want ook als je blut bent, lig je uit het spel.

Het gezelschapstoernooi vindt plaats in de Spellenwinkel de Burcht op Plein 1940 5 in Middelburg. Aanmelden kan via info@ecoduel.be. Om 13.00 uur krijgen de deelnemers aan het toernooi uitleg over het spel, waarna het toernooi start. De winnaar van het toernooi ontvangt het bordspel.Ecoduel is te koop in de spellenwinkel voor 35 euro.
Meer weten en aanmelden? www.ecoduel.be en www.solarzondergrenzen.be

De ontwikkeling van het spel is mede mogelijk gemaakt door een interegionale subsidie van de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland en de Grensregio Vlaanderen-Nederland van Interreg binnen het kader van het project Neem de Mensen Mee!
Provincie:
Tag(s):