donderdag, 24. mei 2012 - 20:44 Update: 08-07-2014 0:51

'Economie staat er slechter voor na kabinet Rutte-Verhagen'

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold wijst er donderdag tijdens het Verantwoordingsdebat op dat Nederland en de Nederlandse economie er slechter voor staan dan bij het aantreden van het kabinet Rutte-Verhagen.

Hij noemt de politieke vriendschap van VVD en CDA met de PVV "een mislukt experiment dat ten koste is gegaan van onze economische groei, onze werkgelegenheid, onze staatsschuld en het vertrouwen van mensen."

Pechtold wil na vijf jaar stilstand en besluiteloosheid de komende jaren werken aan economische groei en herstel van vertrouwen. "We moeten mensen niet in de put praten en niet naar de mond praten, maar laten zien dat we echt orde op zaken kunnen stellen. Het Lenteakkoord is nog maar het begin. Na jaren van taboes en breekpunten gaan we eindelijk hervormen. D66 wil Nederland en onze economie vooruitbrengen."

Volgens Pechtold heeft de premier een kapitale inschattingsfout gemaakt met zijn gedoogcoalitie en stelt zijn verantwoording daarover teleur: "De premier zet in zijn Verantwoordingsbrief een aantal punten met trots in de etalage, maar de belangrijkste zaken mis ik tussen al die ronkende teksten. Want wat is de echte balans over 2011? Niet minder werkloosheid, maar meer. Geen economische groei, maar krimp. Niet minder staatsschuld, maar meer. En een historisch laag consumentenvertrouwen."
Categorie:
Tag(s):