woensdag, 28. maart 2012 - 11:09

Ede krijgt zomerfestival Roots in the Woods

Ede

Cultura en stichting Roots in the Woods hebben de handen ineengeslagen: festival Ede uit de Kunst wordt festival Roots in the Woods.

Het zomerfestival wordt gehouden op 29, 30 juni en 1 juli 2012 in Ede. De festiviteiten vinden plaats in het centrum van Ede, voornamelijk rondom het raadhuis.

Beide organisaties verwachten door de samenwerking het evenement te kunnen versterken. Cultura wil hiermee het festival meer laten aansluiten bij de beleving van de Veluwe en Ede. Het festival blijft zich –net als Ede uit de Kunst - focussen op een breed scala aan kunstdisciplines, van muziek tot dans en van theater tot beeldende kunst. Cultura programmeert hierbij een mix van professionals en amateurs en biedt een podium voor lokaal talent.

Festival Roots in the Woods is in 2010 en 2011 georganiseerd in Apeldoorn. De festiviteiten - die aansloten bij het karakter bij de Veluwe - bleken een succesfactor. Om deze reden besloten Cultura en stichting Roots in the Woods het festival uit te breiden naar Ede en samen te voegen met festival Ede uit de Kunst. Het thema ‘Vier de zomer in Ede‘ staat centraal op de Edese editie van Roots in the Woods.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Overdag zijn de activiteiten gericht op Edese gezinnen en in de avonduren zijn de activiteiten gericht op een breder publiek, met een gevarieerd aanbod van muziek. Het doel van het festival is om bezoekers te laten genieten van kunst en de Veluwe. De organisaties willen door de activiteiten de sociale samenhang in Ede bevorderen.
Provincie:
Tag(s):