donderdag, 9. augustus 2012 - 12:56

Een gladiator als minnaar

Een gladiator was bij de oude Romeinen iemand die een gevecht leverde als volksvermaak. Gladiatoren waren meestal slaven, criminelen of oorlogsgevangenen.

Zijn wereld was die van de arena: gejuich van een uitzinnig publiek, een leven van trainen eindigend in een gewelddadige dood.

Als er na lange tijd geen winnaar was, of als een van de gladiatoren zich overgaf, kwam de scheidsrechter tussenbeide en vroeg het publiek te beslissen. Het publiek kon aangeven met het teken van de duim naar boven of naar beneden.

Omdat deze mensen geen burgerrechten en dus ook geen vrijheid
hadden werd hen meestal die vrijheid aangeboden in ruil om gladiator te zijn. Ondanks hun lage officiële status werden sommige gladiatoren populair. Deze gespierde helden oefenden een grote seksuele aantrekkingskracht uit op rijke Romeinse dames en vaak hadden deze dames een gladiator als minnaar.

Dit speciale weekend neemt de Familia Gladiatoria Corbvlonis u graag mee terug in de tijd, de arena in. Er zijn trainingsgevechten om te kijken of ze geschikt zijn als gladiator. Ook wordt een humoristische show ‘Gladiatorjunior’ opgevoerd. Een spectaculaire show, die u beslist niet mag missen! De meisjes die een gladiator aan de haak willen slaan, kunnen een bezoek brengen aan de schoonheidssalon voor de make-up en haardracht.

De bakkerij in de Romeinse stadsstraat zet haar oven in de vroege ochtend aan om heerlijke broden te verkopen. De Romeinse Herberg biedt u de traditionele menukaart. De museumwinkel heeft een assortiment aan kinderartikelen zoals zwaarden, tunica, schilden, dolken, riemen en helmen.

Weekend 18 en 19 augustus “de gladiatoren” in Museumpark Orientalis.
Provincie:
Tag(s):