woensdag, 19. september 2012 - 17:15

Een jaar celstraf na een jaar cocaïne dealen

Zundert

Een 19-jarige inwoner van Zundert is woensdag door de Bredase rechtbank veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, waarbij hij drie maanden niet hoeft uit te zitten als hij de aanwijzingen van de reclassering opvolgt gedurende twee jaar. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Effectief betekent dit voor deze jongeman een jaar gevangenisstraf voor het dealen van cocaine in Zundert en omgeving. De man werd in juni van dit jaar aangehouden. De officier eiste een gevangenisstraf van 18 maanden tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden.

Gezamenlijke aanpak
In Zundert is de afgelopen tijd extra geinvesteerd op de aanpak van criminele activiteiten op het gebied van o.a. heling en drugs. Met de wijkagent werd gedurende een aantal maanden vanuit het voormalige politiebureau aan de Hofdreef, samen met vier rechercheurs en vier agenten informatie te verzameld om effectief te kunnen optreden in samenwerking met de gemeente Zundert. De aanhouding van de jonge Zundertenaar maakte hier onderdeel van uit.

Misdaad mag niet lonen
Tijdens de zitting schetste de officier van justitie het beeld waaruit zou blijken dat de man niet enkel al langere tijd aan het dealen was, maar ook dat hij zijn handel probeerde uit te breiden naar een groter werkgebied.

Op zitting kondigde de officier een vordering tot ontneming aan. Alle
winst die de man heeft gemaakt met zijn criminele handel zal hem daarbij ontnomen worden.
Provincie:
Tag(s):