woensdag, 16. mei 2012 - 10:36

Een miljoen aan belastingschuld opgespoord bij verkeerscontrole

Ede

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei (tussen 22.30 uur en 04.00 uur) ter hoogte van Arnhem en Ede de verkeerscontrole 'Ochtendgloren' gehouden.

De controle vond plaats op parkeerplaats 'De Schaars' naast de A12, parkeerplaats 'De Slenk' naast de A50 en dynamisch in de directe omgeving Ede. Het doel van deze controle was het terugdringen van woninginbraken, overvallen en mobiel banditisme en de controle op alcoholmisbruik in het verkeer en andere overtredingen.

Er werden 21 processen-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersfeiten, zoals onverzekerd rijden (vijfmaal), gladde banden (viermaal) en het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs (driemaal). Eén bestuurder kreeg vanwege een alcoholpromillage van 0,71 een rijverbod opgelegd.

In totaal werden 465 auto’s gecontroleerd. In één van deze gecontroleerde wagens troffen de marechaussee en de douane 1,2 kilo marihuana aan. De automobilist werd ingesloten.
De Parketpolitie kwam zes personen tegen die nog een gevangenisstraf of een boete open hadden staan.

1 miljoen belastingschuld
Met de ANPR (een soort kentekenscanner) werden 4.221 voertuigen gecontroleerd. Hierbij traceerde de belastingdienst 52 invorderbare schulden, die samen goed zijn voor circa 1 miljoen euro. Van dit bedrag werd ruim 15.440 euro direct geïnd. Op 31 voertuigen werd beslag gelegd; 10 auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd.

Deelnemers
In totaal namen ongeveer 85 medewerkers van de volgende organisaties deel aan 'Ochtendgloren': de regiopolitiekorpsen Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland, de Dienst Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Drugsexpertise NL, Permanent Auto Team, Parketpolitie Arnhem, douane, belastingdienst, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst en Polizei Präsidium Düsseldorf Nordrhein-Westfalen.
Provincie:
Tag(s):