woensdag, 14. november 2012 - 15:16

Een muur van bewolking stopt voor de kust van Nederland

Aalsmeer

In vrijwel het gehele land schijnt de zon volop. Menigeen zal met deze mooie dag kunnen denken dat de zomer in aantocht is. Helaas, want vannacht gaat de winter toch écht van zich laten horen.

Alleen in de kustprovincies had de zon moeite om door te komen. Op de foto genomen vanaf het dak van de bloemenveiling in Aalsmeer in de richting van Zandvoort is de scherpe contrastlijn van bewolking goed te zien. De muur van bewolking stopt letterlijk boven de Nederlandse kustlijn.

Vanavond, maar vooral vannacht ontstaat er op meerdere plaatsen grondmist. Lokaal kan de mistlaag wat dikker worden. De minimumtemperatuur ligt op of iets boven het vriespunt, dichtbij de grond kan het op veel plaatsen een paar graden vriezen. Stalen bruggen zouden plaatselijk glad kunnen worden door bevriezing van vocht. Er staat nauwelijks wind. Donderdagochtend lost de aanwezige mist vrijwel overal op. Wel zijn er ook enkele wolkenvelden, vooral in de middag breekt de zon goed door. De temperatuur wordt ongeveer 9 graden en er staat vrijwel geen wind.
Provincie:
Tag(s):