woensdag, 15. februari 2012 - 14:15

Eén op de 7 auto's te hard op de Vogelweg Zeewolde

Zeewolde

Bij een gecombineerde verkeerscontrole in het gebied rond Zeewolde zijn woensdag, door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam, een flink aantal serieuze verkeersovertredingen vastgesteld en aangepakt. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Bijna 140 snelheidsovertreder op de Vogelweg
Op de Vogelweg werden 900 voertuigen gemeten op snelheid. 137 bestuurders reden te snel, dat is één op de zeven auto's.

Daarvan reden 13 automobilisten 30 km/u of meer te snel. Eén bestuurder, waargenomen door de radarapparatuur, reed met 140 km/u over de Vogelweg waar 80 km/u is toegestaan.

Deze bestuurder moet zich binnenkort voor rechter verantwoorden en zal zijn rijbewijs moeten inleveren. De overtreders kunnen binnenkort hun bekeuring op de deurmat vinden

Lasercontrole Reigerweg
Bij een lasercontrole op de Reigerweg werden zes forse snelheidsovertredingen gemeten. Op deze is 80 km p/u de maximum snelheid.

Zes bestuurders overschreden de maximum snelheid met meer dan 30 km p/u. Van een 32-jarige man uit Almere is ter plekke het rijbewijs ingevorderd. Hij reed meer dan 50 km/u te snel over deze smalle landweg.

Landbouwcontroles: twee keer verbaal voor afvallende lading
Op de Roerdompweg zijn woensdag twee passerende landbouwvoertuigen staande gehouden ter controle. Zij vervoerden rode bieten en waren te zwaar beladen.

De bieten rolden bij bochten van de wagen af. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Tegen deze twee landbouwbestuurders is proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):