dinsdag, 29. mei 2012 - 10:37

Eerste arrestaties in onderzoek geweld RKC- FC Utrecht

Waalwijk

De politie heeft dinsdagochtend acht personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij geweld tijdens en na de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk.

De arrestanten zijn acht mannen afkomstig uit Waalwijk (21, 21, 24, 26, 28), Kaatsheuvel (25, 26) en Vlijmen (20). Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging (art. 141 Wetboek van Strafrecht) en zijn in verzekering gesteld. Naar verwachting volgen er de komende dagen nog meer arrestaties.

De politie moest zaterdagavond 21 april 2012 in actie komen tegen 'supporters' van RKC Waalwijk. Deze wedstrijd werd met 2-0 in het voordeel beslist van FC Utrecht. Nog voor afloop van de wedstrijd kwam het in het stadion al tot ongeregeldheden. De stewards van de thuisclub grepen daarbij in. Diverse RKC aanhangers zochten de confrontatie op met de aanhang van FC Utrecht. Buiten het stadion moest de politie in actie komen om RKC aanhangers tegen te houden en een confrontatie te voorkomen. Agenten moesten een linie vormen om zodoende een veilige afreis voor de FC-Utrechters te bewerkstelligen.

Op basis van de camerabeelden werd in overleg met de officier van justitie een opsporingsonderzoek ingesteld. De politie heeft inmiddels met diverse getuigen en betrokkenen gesproken. Tot op heden heeft er niemand aangifte gedaan van het geweld. Voetbalclub RKC Waalwijk heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen inmiddels zelf ook al sancties ingesteld.
Provincie:
Tag(s):