woensdag, 17. oktober 2012 - 19:15

Eerste groengas sportwagen de weg op

Tijdens de startbijeenkomst van het Nederlands-Duitse Interreg IVA
project Groen Gas in Papenburg op donderdag 18 oktober wordt de eerste groengas sportwagen in gebruik genomen, een Porsche 928 uit 1981. Noord- Nederlandse en Duitse sterspelers uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen komen in Papenburg samen om met elkaar in gesprek te
gaan over de toekomst van groen gas.

De Porsche gaat een rol spelen in de promotie van groen gas. De Porsche laat zien dat rijden op groen gas niet alleen voor idealisten is, maar ook voor de sportieve rijders. Rijden op groen gas is vanaf nu ook sexy.
De oldtimer Porsche is uitgerust met twee aardgastanks en vorige week in
Rotterdam gepresenteerd op de Ecomobiel-beurs. Afgelopen week is de wagen officieel goedgekeurd door de RDW en opnieuw op kenteken gezet.

Initiatiefnemer en eigenaar van het project genaamd ‘928Revolution’ is Roel Swierenga van Hanzedevelopment, die vindt dat het rijden op deze duurzame brandstof wel wat extra aandacht kan gebruiken. Hij heeft daarom zijn Porsche laten ombouwen en laat een 12-tal studenten van de Stenden hogeschool in Emmen en Leeuwarden een promotiecampagne opzetten via Social Media voor rijden op groen gas, waarin de Porsche een hoofdrol speelt.
Categorie:
Tag(s):