dinsdag, 24. april 2012 - 22:49

Eerste paal Windesheimbad de grond in

Zwolle

Bestuursvoorzitter Albert Cornelissen van Windesheim en wethouder Gerrit Piek hebben dinsdagmiddag 24 april de eerste paal geslagen van het nieuwe zwembad op de Windesheimcampus in Zwolle.

Deze handeling vormde het startsein voor de feitelijke bouw van een nieuw sportcomplex dat volgens planning in januari 2014 haar deuren opent. Studenten van Windesheim gaven de ceremonie een sportief tintje. Abseilend van het X-gebouw naar de plek waar het sportcomplex zal verrijzen, symboliseerden zij de volgende stap naar een vernieuwde moderne Windesheimcampus.

De gemeente Zwolle is blij dat met de bouw van het zwembad. ‘Hiermee wordt een belangrijke nieuwe stap gezet in de transformatie van de Campus en een minstens zo belangrijke stap in de richting van de realisatie van drie nieuwe overdekte zwembaden in de stad’, aldus wethouder Piek.

Het sportcomplex van Windesheim komt te staan naast het gebouw-X, het eerste gebouw uit het nieuwe masterplan voor de campus, dat in 2011 werd verkozen tot gebouw van het jaar door de Bond van Nederlandse Architecten.

Net als gebouw-X is het sportcomplex een ontwerp van architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam, dat de begrippen duurzaam en modern op smaakvolle wijze weet te combineren.

Bam Utiliteitsbouw, een landelijk opererende bouwfirma, zorgt voor de oplevering van het project. Het sportcomplex past bij de visie van BAM Utiliteitsbouw, zeker als het gaat om duurzaam bouwen.

Zwembad voor studenten én omgeving
Het nieuwe zwembad biedt in de toekomst ruimte aan twee instructiebaden (25 x 12,5 meter en 20 x 10 meter) en een therapiebad (15 x 10 meter). Naast de zwembaden, zal het sportcomplex een judozaal, fitnesszaal, klimmuur en een behandelcentrum huisvesten.

Het bad heeft niet alleen een onderwijsfunctie, maar wordt ook opengesteld voor doelgroep-, instructie-, school- en banenzwemmen. Bijzonder is het therapiebad, dat naast het onderwijs en onderzoek van de hogeschool ook het zwemscholen, gezondheidsinstellingen en fysiotherapiepraktijken in de regio zal faciliteren.

Het sportcomplex op de Campus is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Windesheim, de gemeente Zwolle en andere maatschappelijke organisaties. Windesheim koestert de band met de regio en het nieuwe zwembad is een mooi voorbeeld van wat die relatie en samenwerking met de regio kan opleveren.
Provincie:
Tag(s):