woensdag, 27. juni 2012 - 21:02

Eerste steen woningen Nooitgedacht

Wethouder Jur Wiersum heeft woensdag de eerste steen gelegd van de 14 in aanbouw zijnde woningen in Nooitgedacht, de nieuwe wijk van Rolde. In april is gestart met de bouw van de halfvrijstaande woningen in het bos. Inmiddels zijn de eerste verdiepingsvloeren gelegd. Nog voor de bouwvak worden de dakpannen op de woningen gelegd. Naar verwachting zal de oplevering begin oktober plaatsvinden

Van de 14 halfvrijstaande woningen in aanbouw zijn er inmiddels tien verkocht. De overige vier onder optie. Wethouder Jur Wiersum van de gemeente Aa en Hunze is blij met deze ontwikkelingen: “Het project is een schot in de roos. De woningen zijn levensloopbestendig en bieden voor elk wat wils. Ondanks de tegenzittende markt, lukt het ons om de bouwstroom op gang te houden. Dit geeft alle partijen voldoende vertrouwen om op dit moment een tweede fase van circa acht woningen elders in Nooitgedacht te ontwikkelen.”

Duurzaam De woningen zijn zo ontworpen dat ze qua materiaalgebruik, kleur en detaillering aansluiten bij de beleving van de aanwezige natuur in Nooitgedacht. De woningen staan niet alleen in een groene omgeving, maar worden ook duurzaam gebouwd. In een tijd waarin ook energiekosten blijven stijgen is dit een prettig idee voor de toekomstige bewoners.
Provincie:
Tag(s):