zaterdag, 27. oktober 2012 - 21:04 Update: 08-07-2014 0:45

Eerste thuiszege ADO levert Willem II negatief record op

[ELF-Voetbal] ADO Den Haag heeft Willem II een negatief record toebedeeld. De Tilburgers hebben voor de 33e opeenvolgende keer geen overwinning weten te behalen in een uitwedstrijd: 2-0.

De Hagenezen, die dit seizoen nog geen thuiswedstrijd wonnen (twee keer gelijk, twee nederlagen), wachtten in totaal al zes thuisduels op een zege. Het lukte de club uit de Residentie bovendien niet om in één van hun laatste veertien Eredivisie-ontmoetingen een clean sheet te behalen.

Willem II, de enige Eredivisionist die dit seizoen nog geen doelpunten maakte uit standaardsituaties, deed het (en doet het nog steeds) daarentegen opmerkelijk slecht in uitwedstrijden (dit seizoen twee keer gelijk, twee keer verlies). Bovendien lag tegen ADO Den Haag een historisch dieptepunt op de loer. Geen winst op de Hagenezen zou de 33e uitontmoeting op rij zonder zege betekenen, een negatief record. Het record stond op naam van FC Den Bosch, dat de karige serie neerzette tussen april 1990 en maart 2000.

Willem II werd al snel wakker na een pegel van Aaron Meijers. David Meul redde spectaculair. Kort daarna had de 31-jarige doelman opnieuw een knappe save, ditmaal na een kopbal van Rydell Poepon. Na de openingsfase gebeurde er weinig interessants meer in Den Haag, waar Willem II naarmate de wedstrijd vorderde wel gevaarlijk werd via Niek Vossebelt en Genaro Snijders. Willem II bewees echter waarom het tot één van de twee (samen met NAC Breda) minst scorende ploegen van de Eredivisie voor rust behoorde.

ADO Den Haag kwam het sterkst uit de kleedkamers en kreeg een penalty mee. Jordens Peters moest met een rode kaart vertrekken na een elleboogstoot op Tom Beugelsdijk. Danny Holla verzilverde het buitenkansje feilloos. Voor Peters betrof het al zijn tweede rode kaart van het seizoen. ADO Den Haag bleef aanzetten en werd gevaarlijk via Poepon, die een voorzet van Jens Toornstra niet tot assist wist te promoveren. Vlak voor tijd besliste ADO Den Haag het duel definitief. Mike van Duinen tikte een voorzet van Meijers beheerst binnen. Zo werd de eerste thuiszege van het seizoen een feit en werd voor het eerst sinds lange tijd weer eens een clean sheet behaald door de Hofstedelingen.
Categorie:
Tag(s):