dinsdag, 19. juni 2012 - 21:55

Eerste van 56 starterswoningen Almere verplaatst over de weg

Almere

Nadat het puntdakje is gedemonteerd, is het passen en meten als de eerste van de 56 rode starterwoningen op de Veldwierde aan een grote kraan bungelt boven een dieplader. Maandag werd de eerste starterswoning met succes over de weg verplaatst naar het Fanny Blankers Koenpark.

De 56 starterswoningen van de Alliantie worden de komende periode in hun geheel opgetild en naar het Fanny Blankers Koenpark verplaatst. Een flinke operatie. De woningen worden straks via Woningnet verhuurd als sociale huurwoning. Ze worden merendeels gelabeld voor starters.

Maarten Pel, directeur van de Alliantie: “Deze prefab woningen zijn in 2005 op de Veldwierde neergezet als tijdelijke woningen om extra kansen voor starters te creëren. Het laatste jaar zijn de woningen gebruikt voor mensen die onder begeleiding wonen. Inmiddels heeft de Alliantie voor al deze bewoners een nieuwe plek gevonden. Er is in Almere grote behoefte aan starterswoningen. Dankzij de nieuwe locatie voor deze woningen in Almere Stad creëren we een nieuw wijkje op een fijne plek voor deze doelgroep.”

De 56 woningen zijn gemaakt van rode planken. Ze worden door bouwbedrijf Moes in hun geheel opgetild en op een dieplader naar de Discuslaan in het Fanny Blankers Koenpark gereden.

“Er is een kans dat de woningen door de verhuizing wat schade oplopen,” vertelt projectleider van de Alliantie, Pascal Ockeloen. “Na de verhuizing worden de woningen aangesloten op het elektra en het riool en waar nodig gerepareerd en weer helemaal netjes gemaakt.“

De verhuizing van de woningen is rond oktober volledig afgerond. De achtergebleven locatie op de Veldwierde is onderdeel van het ontwikkelingsplan voor De Laren
Provincie:
Tag(s):