woensdag, 25. januari 2012 - 16:48

Eerste vulpunt groengas in Rijssen-Holten geopend

Woensdag is het eerste groengasvulpunt in de gemeente Rijssen-Holten geopend. 'Gedeputeerde Ineke Bakker en wethouder Ben Wolterink gaven hiervoor samen met de junioren Sanderman het officiële startsein', meldt de provincie Overijssel woensdag.

Het is het negende groengasvulpunt in Overijssel. Het groengasvulpunt is gerealiseerd met subsidie van de provincie.

Tankstation Sanderman is het eerste groengasvulpunt in Rijssen. Wethouder Ben Wolterink: "een ondernemende stap van Sanderman, mijn complimenten aan deze moderne bedrijfsvoering. Het tankstation voorziet daarmee de komende jaren in een grote behoefte, voor onze inwoners maar ook voor automobilisten op doorreis." Eigenaren van een nieuwe groengasauto kunnen rekenen op subsidie van provincie, gemeente én van Tankstation Sanderman.

Provincie subsidieert aanschaf groengaswagens
Gedeputeerde Ineke Bakker: "Dit groengasvulpunt is het negende in de provincie Overijssel. Het komende halfjaar neemt dit toe naar twaalf. In heel Nederland zijn er volgend jaar ruim 100 aardgas- en groengasvulpunten. De provincie Overijssel werkt aan een gezonde en veilige woon- en werkomgeving en draagt de groengasauto een warm hart toe. Wij geven daarom voor de aanschaf van een particuliere auto, een bedrijfswagen en een vrachtwagen respectievelijk EUR 1.000, EUR 3.500 en EUR 5.000 subsidie."

Gemeente en tankstation belonen snelle beslissers
Daarbovenop ontvangen de eerste 25 nieuwe eigenaren van de gemeente Rijssen-Holten 500 euro subsidie voor groengas. Tankstation Sanderman schenkt nog eens 500 euro aan tankbeurten voor de eerste 5 nieuwe eigenaren.

Groengas
Biogas ontstaat bij vergisting van organisch materiaal zoals groente- en tuinafval, mest, rioolslib, actief slib en gestort huisvuil. Dit biogas wordt gezuiverd en opgewerkt naar de kwaliteit van aardgas en heet dan groengas.

Provincie Overijssel en Rijssen-Holten hebben auto's op groengas. Rijden op groengas is klimaat-neutraal, zorgt voor veel minder luchtverontreiniging, is stiller en loont al vanaf 10.000 tot 15.000 km per jaar.
Provincie:
Tag(s):