zaterdag, 17. november 2012 - 10:50 Update: 08-07-2014 0:26

Eigen straat voor Boudewijn Büch in Wassenaar

Burgemeester Jan Hoekema heeft tijdens de 2e Boudewijn Büch-lezing bekendgemaakt dat Wassenaar een Boudewijn Büchstraat krijgt. Dit melden verschillende media zaterdag.

De schrijver Boudewijn Büch, die in Wassenaar opgroeide, overleed 10 jaar geleden op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Büch krijgt waarschijnlijk een straat in het centrum van Wassenaar, maar helemaal zeker is dat nog niet. Burgemeester Jan Hoekema zegt in Trouw: 'Büch is toch een 'local hero' in Wassenaar en daarom willen we hem in het dorp de plaats geven die hij verdient'.

De gemeente Wassenaar gaat in samenwerking met de Werkgroep Boudewijn Büch Biografie, ook nadenken over een fonds om jonge schrijvers bij te staan, zo schrijft Trouw. Het is de bedoeling om dan jaarlijks een zogenoemde Boudewijn Büchbeurs uit te reiken. Hoekema in de krant: 'We gaan niet direct geld beschikbaar stellen, maar we willen de werkgroep bijstaan in het zoeken naar geld om zo'n fonds op te zetten'.

Boudewijn Büch was behalve schrijver en programmamaker ook dichter, columnist, wereldreiziger en verzamelaar. Büch had onder andere een grote belangstelling voor Goethe. Bekende boeken van hem zijn 'Een kleine blonde dood' en 'Het geheim van Eberwein'.
Categorie:
Tag(s):