zaterdag, 11. augustus 2012 - 13:16

Eigenaar auto gooit autodief na achtervolging de plomp in

Groningen

De politie heeft vrijdagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van autodiefstal. Aan de aanhouding ging een korte achtervolging vooraf.

Omstreeks 12.00 uur was een 29-jarige ondernemer van een broodjeszaak aan de Nieuweweg in Groningen bezig met laden en lossen. Toen hij in zijn zaak stond zag hij dat een onbekende man in zijn openstaande auto stapte en daarmee wegreed. De ondernemer bedacht zich niet en rende achter de autodief aan. Toen de auto de Turfsingel opreed kreeg de gedupeerde ondernemer een lift van een scooterbestuurder.

Na een korte achtervolging lukte het de ondernemer de autodief, even voorbij de Maagdenbrug, tot stoppen te dwingen. De 29-jarige Stadjer opende de bestuurdersportier en trok de 41-jarige bestuurder uit zijn auto. Er ontstond tussen beiden mannen een worsteling waarbij de autodief in het water van de Turfsingel terecht kwam. Politie en brandweer moesten eraan te pas komen om de verdachte op de kade te hijsen.

Aanhouding
De kletsnatte verdachte werd in de boeien geslagen en moest mee naar het politiebureau. Het bleek dat de 41-jarige dief onder invloed alcohol was en niet in het bezit van een rijbewijs. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van maar liefst 1020 ug/l (2,35 promille). De verdachte, een bekende van de politie, werd voor onderzoek ingesloten. De onfortuinlijke eigenaar van de auto deed aangifte. Zijn auto raakte door de diefstal behoorlijk beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):