maandag, 17. september 2012 - 14:45 Update: 08-07-2014 0:31

Eigenaar gestolen I-Pad maakt foto van dief op afstand

Eindhoven

De politie heeft zondagmiddag rond 17.30 uur in een woning aan de Bolestein een 38-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. 'Hij wordt verdacht van diefstal en/of heling van een I-Pad', meldt de politie maandag.

De politie kon in samenwerking met de eigenaar van de tablet met een ingebouwd volgsysteem, het weggnomen product lokaliseren en een verdachte aanhouden.

De 25-jarige eigenaar en aangever van de tablet nam zondagmiddag contact op met de politie en vertelde dat zijn tablet in de nacht van zaterdag op zondag was weggenomen uit een studentenpand aan de Kruisstraat.

Track-and-Trace
Dankzij het ingebouwde Track-and-Trace-systeem van de tablet kon de aangever zien waar de tablet zich op dat moment bevond. Ook kon hij via dit systeem een foto maken van de persoon die met zijn tablet werkte.

Gordijnen herkend
Middels de mail verstuurde hij deze aan de agenten die al op weg waren naar de locatie. Dankzij de foto's met onder andere herkenbare gordijnen, slaagde de politie erin bij de juiste flatwoning uit te komen.

Bij het aanbellen werd open gedaan door de bewoner en mocht de politie zijn woning betreden. Hier trof de politie de weggenomen tablet aan en bevond de verdachte zich in de woning, die bij de bewoner logeerde.

De verdachte werd ter plaatse aangehouden voor heling en is inmiddels ingesloten voor verder onderzoek.
Categorie:
Tag(s):