dinsdag, 3. juli 2012 - 10:24

Eigenaar laat pony aan lot over

Breukelen

Tegen een 42-jarige man uit Breukelen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens ernstige verwaarlozing van zijn 10-jarige pony.

Agenten van de Dierenpolitie onderzochten maandag 14 mei een melding van een pony in een weiland die ontstoken hoeven(hoefbevangen) zou hebben. Dit bleek inderdaad het geval te zijn en is erg pijnlijk voor het dier. Op verzoek van de Dierenpolitie behandelde een dierenarts de pony. Hij stelde samen met de eigenaar van de pony een intensief behandelingsplan op. Dit betekende dat de pony niet meer op gras mocht staan en dit ook niet mocht eten. Uit diverse controles bleek dat de eigenaar zich niet hield aan de gemaakte afspraken en gewoon in het weiland stond. Bovendien volgde de eigenaar de adviezen van de dierenarts niet op.

In samenwerking met een buitengewoon opsporingsambtenaar van de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming kreeg de eigenaar een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd met precies aangegeven waaraan hij moet voldoen. Uit de controle op maandag 2 juli troffen de agenten van de Dierenpolitie de pony liggend in het weiland aan. Het dier was ernstig hoefbevangen en kon niet meer (op)staan. Opnieuw onderzocht een dierenarts de pony en constateerde dat de pony zodanig hoefbevangen was, dat herstel niet meer mogelijk was. Hierop heeft de dierenarts de pony uit zijn lijden verlost. De gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar.
Provincie:
Tag(s):