dinsdag, 14. februari 2012 - 20:59

Eigenaar 'overvallen' kapsalon vertelt niet de hele waarheid

Bussum

De eigenaar van een kapsalon in Bussum heeft de politie niet de volledige waarheid verteld, verdachte heengezonden voor de overval.

Uit nader onderzoek van het overvallenteam van politie Gooi en Vechtstreek is gebleken dat de eigenaar van de kapsalon in zijn aangifte niet de volledige waarheid heeft verteld. Dit blijkt onder andere uit nader verhoor met hem en de aangehouden verdachte.

De eigenaar bleek de verdachte Bussumer die zijn winkel binnenkwam persoonlijk te kennen en vast is komen te staan dat hij een zakelijk geschil had met de Bussumer.

De 34-jarige Bussumer heeft de eigenaar bedreigd met een mes omdat hij volgens hem nog geld van de eigenaar kreeg. De aanklacht tegen de Bussumer is aangepast in bedreiging. Hij is maandag 13 februari door de raadkamer heengezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor de bedreiging.

Eerdere berichtgeving over de 'overval'

Op 1 februari werd even na 17.30 uureen kapsalon aan de Laarderweg in Bussum overvallen. In de winkel was op dat moment alleen de eigenaar aanwezig. De overvaller kwam de winkel binnen, dreigde met een groot mes en eiste geld. De eigenaar vluchtte zijn winkel uit bij het zien van de overvaller.

De overvaller zette de achtervolging in. Uiteindelijk besloot de overvaller te stoppen en rende naar zijn fiets waarop hij hard wegreed in de richting van de Nieuwstraat. Op basis van doorgekregen signalementen en verklaringen wist het overvallenteam van de politie Gooi en Vechtstreek tot een verdachte te komen.

Ondertussen meldde de verdachte, een 34-jarige Bussumer, zich aan het politiebureau in Hilversum. Daar werd hij rond 20.30 uur aangehouden. In een woning in Bussum werd woensdagavond een zoeking verricht maar geen relevante zaken aangetroffen. De hoofdbewoner van deze woning heeft niets met de overval te maken. Een nader onderzoek is ingesteld. De Bussumer wordt vrijdag 3 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):