dinsdag, 20. maart 2012 - 16:21

Eis: Tot 70 maanden celstraf voor beleggingsfraude Easy Life

Helmond

Het Functioneel Parket heeft dinsdag 70 maanden en 68 maanden celstraf geëist tegen twee voormalig directeuren van het beleggingsbedrijf Easy Life uit Helmond.

De verdachten hebben volgens de officier van justitie tientallen miljoenen euro's van beleggers weggemaakt. ,,Beleggers zijn bedrogen uitgekomen. Het overgrote deel van hun geld is in rook opgegaan.''

Easy Life heeft tussen oktober 2006 en september 2008 ruim 42 miljoen euro opgehaald bij vijfhonderd beleggers. Het geld zou worden geïnvesteerd in het afkopen van waardevolle levensverzekeringen in de Verenigde Staten. In werkelijkheid werd slechts een klein deel van de inleg in deze polissen belegd: ongeveer 7,5 miljoen euro. Dat is minder dan 20 procent van de totale inleg.

Privé-uitgaven
De rest van het geld is vermoedelijk opgegaan aan hoge bedrijfskosten en privé-uitgaven van de verdachten. De twee oud-directeuren hebben volgens het Functioneel Parket samen bijna 16 miljoen euro van beleggers privé besteed aan een luxe levensstijl met zeer dure diners, exclusieve auto's en vastgoedinvesteringen in Nederland, Spanje en Egypte.

De officier van justitie verdenkt de 37-jarige man uit Heeze-Leende en de 53-jarige man uit Helmond van oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Eerder stonden in deze fraudezaak al twee oud-werknemers van Easy Life terecht. Tegen hen werden gevangenisstraffen van 3,5 en 4 jaar geëist.
Provincie:
Tag(s):