zaterdag, 30. juni 2012 - 13:55 Update: 08-07-2014 0:49

'EK voortaan niet in één land, maar in dertien Europese steden'

(ElfVoetbal) UEFA-voorziter Michel Platini deed zaterdagmiddag enkele zeer opmerkelijke uitspraken.

De preses van de Europese voetbalbond zou het EK in de toekomst niet meer door één of twee landen willen laten organiseren, maar door meerdere verschillende Europese steden.

Zo zou Platini in 2020 een EK door dertien steden uit verschillende landen willen laten organiseren. "Tegenwoordig kun je vrij goedkoop vliegen", aldus de Fransman in een verklaring. "Waarom zouden we een of twee landen verplichten om 10 stadions en luchthavens te bouwen", gaat Platini verder. "Als we kiezen voor steden door heel Europa hebben we maar een stadion per stad of land nodig. Het zou een stuk makkelijker en goedkoper worden. Al zal het wel duurder worden voor de fans."

In een eerder stadium lieten Schotland, Ierland en Noord-Ierland weten interesse te hebben in een gezamenlijke organisatie van EURO 2020. Deze kandidatuur ziet Platini echter niet zitten.

Ook Turkije, dat favoriet was voor het binnenhalen van het desbetreffende EK, krijgt er van langs van Platini. De Turken lijken hun voorkeur te hebben verlegd naar de organisatie van de Olympische Spelen, iets wat de UEFA-preses niet kan waarderen. "We kunnen niet wachten op het IOC (het Internationale Olympische Comité, red.)."
Categorie:
Tag(s):