woensdag, 25. juli 2012 - 9:25

EK Wielrennen 2012: verkenning op de Bevelandse wegen

Kapelle

Zou het toeval zijn of niet? ,,Waar blijven jullie nou'', riep Cees Priem door de telefoon, toen hij twee weken geleden de Nederlandse bondscoach Aart Vierhouten aan de lijn had.

,,De Belgen en de Italianen zijn hier al geweest om te trainen en het parkoers te verkennen, maar jullie heb ik nog niet gezien.''
,,Het is een kwestie van goed voorbereid aan de start komen'', zei Carlo Bomans, de Belgische bondscoach al op de persconferentie. ,,Wij komen eerst kijken hoe het parkoers eruit ziet en aan de hand daarvan selecteren we onze renners.''

Dat bleek ook later, want de Belgen komen met een paar echte kleppers naar Goes. De 22-jarige Kenneth Vanbilsen bijvoorbeeld is de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Sean de Bie was twee keer Belgisch kampioen bij de nieuwelingen.

Wie met Nederlanders praat, die ooit het EK hebben gewonnen, weet niettemin hoe er binnen het peloton wordt gedacht over de titel. Chantal Blaak, die in 2009 won na een solo, vindt haar Europese titel nog altijd de mooiste overwinning in haar carrière tot nu toe.

Het Europees kampioenschap is de opstap naar een profcarrière. ,,Het is een meetmoment om te kijken hoe je ervoor staat ten opzichte van andere grote talenten uit Europa'', zegt Martin Bruins, internationaal jurylid en voorzitter van de jury op het EK.

Het kan dus niet anders of ook de Nederlandse renners zullen in de komende weken nog wel op de Bevelandse wegen te zien zijn om de koers te verkennen.
Provincie:
Tag(s):