maandag, 25. juni 2012 - 9:42

Elf Nederlandse politieagenten in Frankrijk aan het werk

Tilburg

In juli en augustus 2012 gaan 11 Nederlandse politieagenten opnieuw assistentie verlenen aan de politie in Frankrijk.

Op verzoek van de Franse autoriteiten gaan deze politiemensen in de zomermaanden op diverse locaties in Frankrijk met de Franse collega's surveilleren en controles uitvoeren. Ook gaat wederom een politiemedewerker deel uitmaken van het Securityteam van de Franse politie dat de Tour de France begeleidt

Samenwerking
Deze samenwerking is voornamelijk gericht op de ondersteuning en advisering van Nederlands sprekende toeristen. Daarnaast is het de bedoeling dat politiemensen hierdoor expertise en ervaring opbouwen die zij met andere collega's kunnen delen. De Nederlandse politiemensen zijn afkomstig uit 9 verschillende regiokorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten. Ze worden voor 4 weken of langer gestationeerd bij politiebureaus ondermeer in Parijs, Bordeaux- Arcachon, Vendée, Argèles-sur-Mer, Medoc, Vallon Pont d'Arc en Alpes de Haute-Provence. Eind juni zal de eerste medewerker afreizen naar Frankrijk. De politievrouw in de Tour de France zal op 27 juni starten met haar werkzaamheden.

Vijfde keer
Het is de vijfde keer dat de Nederlandse politie assistentie verleent aan Frankrijk. Vorig jaar zomer gingen 7 politiemensen naar Frankrijk voor ondersteuning.
Provincie:
Tag(s):