dinsdag, 7. februari 2012 - 14:32

'Elfstedentocht kan binnenkort worden verreden'

Leeuwarden

Heel Nederland lijkt zich nog maar om één ding druk te maken. En dat is op welke dag de Elfstedentocht verreden moet worden. Nu het KNMI vanaf zondag een dooiaanval voorspelt, ziet heel Nederland de zondag als de dag dat de Tocht der Tochten verreden moet worden, op de zwaar gelovigen na dan.

Volgens weerman Bas Schijff van BlikopNieuws.nl hoeven wij 'Friezen' ons niet zo'n zorgen te maken over de aangekondigde dooiaanval. 'Na zondag zal de temperatuur inderdaad geleidelijk gaan oplopen, om op dinsdag rond de 5 graden in de plus uit te komen. Daarna zal de winter ons land opnieuw in zijn greep nemen, waarbij de temperaturen weer ver onder het vriespunt zullen gaan uitkomen.

Wel moet men rekening gaan houden met opnieuw sneeuwbuien, die vanaf volgende week woensdag ons land zullen binnentrekken.

Dit weekend verloven voor politie ingetrokken
De korpsleiding van de politie Friesland heeft met het oog op een mogelijke Elfstedentocht voor zondag alle verloven van het personeel ingetrokken. Dat meldt RTL-nieuws.

Volgens een woordvoerder van het korps 'staat er nog niks vast, maar moet iedereen bij het korps er rekening mee houden dat het kan gebeuren'.

De politie heeft tijd nodig bij het voorbereiden van dit soort grote evenementen. Als de Elfsteden- organisatie het ijs goedkeurt, 'dan kunnen we niet een dag daarvoor het draaiboek uit de kast trekken'.
Provincie:
Tag(s):