woensdag, 25. juli 2012 - 10:50 Update: 08-07-2014 0:48

Emanuelson: 'Komst Van Gaal betekent nieuwe kans in Oranje'

(ElfVoetbal) Het erg teleurstellend verlopen EK in Polen en Oekraïne moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Met Louis van Gaal als nieuwe bondscoach hoopt Urby Emanuelson meer kans te maken op een uitverkiezing in Oranje. "Dit is een nieuwe kans."

Drie weken geleden werd bekend dat Louis van Gaal het stokje als keuzeheer van het Nederlands elftal overneemt van Bert van Marwijk, die zijn conclusies trok na de drie nederlagen op de continentale titelstrijd en ontslag nam. "Van Gaal is een goede trainer met heel veel ervaring en voor mij betekent dat hopelijk een nieuwe kans", vertelt hij tegenover ELF Voetbal.

"Voor mij was het deze zomer in het begin even moeilijk. Daardoor ben ik ook niet echt met het Nederlands elftal bezig geweest. De komst van Van Gaal is voor spelers een nieuwe kans en het is afwachten hoe hij alles gaat invullen. Ik heb zelf alleen heel even met hem te maken gehad toen hij technisch directeur was bij Ajax en ik mijn eerste contract tekende. Ik ken hem dus niet heel goed uit ervaring. Maar ik ga gewoon, net als vorig seizoen, mijn stinkende best doen bij Milan en als dat goed gaat, denk ik dat het Nederlands elftal vanzelf goed komt."

De kans is groot dat ook Vurnon Anita zich bij Oranje gaat voegen. "Ik heb een goed contact met Anita", vervolgt Emanuelson. "Hij maakt nu een beetje hetzelfde mee als ik bij Ajax. Ik heb hem verteld dat hij een belangrijke speler voor Ajax aan het worden is. Je merkt nu dat er gezegd wordt dat Anita dé verdedigende middenvelder is bij Ajax. Newcastle United zou wel een mooie club voor hem zijn."

"Dat kan hij zeker aan, maar Ajax zou ook mooi zijn aangezien hij nu een belangrijke rol krijgt in het team en veel meer onder druk komt. Ik heb er vertrouwen in dat het hem dan nog steeds lukt om te slagen bij Ajax. Ik probeer hem ook zeker te helpen, aangezien hij aanvoelt als een soort klein broertje. Hij bewandelt ongeveer dezelfde weg als mij."
Categorie:
Tag(s):