vrijdag, 20. juli 2012 - 19:30

Emmen bij de laatste twaalf voor Jong Lokaal Bokaal

Emmen

De gemeente Emmen is als één van de twaalf gemeenten genomineerd voor de Jong Lokaal Bokaal. De Jong Lokaal Bokaal beloont positief jeugdbeleid en is een initiatief van de Nationale Jeugdraad (NJR) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De gemeente Emmen is genomineerd, omdat zij actief vorm geeft aan jeugdbeleid. De jury kiest in januari 2013 uit drie finalisten de winnaar van de Jong Lokaal Bokaal.

De prijs wordt dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar uitgereikt. Wethouder Thalens-Kolker is trots op de nominatie: “Wij zoeken constant naar mogelijkheden om jongeren mee te laten doen. Op school, op het werk en in vrije tijd zijn jongeren actief en vol initiatieven. Ze doen volop mee in het sociale en culturele leven van Emmen. Maar ook, meedenken over plannen. Jongeren hebben een belangrijke rol in de gemeente Emmen, zij zijn de toekomst!”

Zowel jongeren(werkers) en organisaties op het gebied van jeugd als gemeentevertegenwoordigers konden hun gemeenten nomineren voor de prijs. De Jong Lokaal Bokaal legt gemeenten langs de meetlat op het gebied van onder andere jeugdbeleid, talentontwikkeling, maatschappelijke en politieke participatie. De gemeente Emmen is genomineerd, onder andere door het (internationale) jeugdparlement, de inzet van jongerencoaches, het project positief opvoeden in Emmermeer en het Digitaal Jongeren Platform Emmen. Daarnaast is er veel aandacht voor de culturele sector en talentontwikkeling, zoals het Cultuurmenu en het theaterproject Pareidolia, geschreven door een jongere en gespeeld dóór en vóór jongeren.

Van alle gemeenten gaan nu de twaalf sterkste door naar de volgende ronde, Dat zijn de gemeenten Beverwijk, Den Haag, Emmen, Goes, Groningen, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerhugowaard, Lopik, Westervoort, Zoetermeer en Zoeterwoude. Op 2 oktober bezoeken studententeams van de Hogeschool Utrecht de gemeente Emmen. De studenten gaan in gesprek met ambtenaren en jongerenwerkers, en natuurlijk ook met de jongeren. Een deskundige jury bepaalt welke drie gemeenten een plaats verdienen in de finale. De Jong Lokaal Bokaal wordt uitgereikt in januari 2013.
Provincie:
Tag(s):