donderdag, 22. maart 2012 - 21:00

Emmen heeft eerst Jointhepipe waterpunt van Drenthe

Emmen

Op het Marktplein in Emmen is donderdag, op Wereldwaterdag, het eerste tappunt voor gratis drinkwater in Drenthe gebruik genomen. Dit gebeurde door wethouder Jan Kuper en Leen de Vries eigenaar van La Colino.

Het tappunt is wereldwijd beter bekend onder de naam Jointhepipe en wordt ondersteund door La Colino en de gemeente Emmen. Het watertappunt levert schoon drinkwater aan passanten die hun waterflesje willen vullen.

Bij een duurzaam watertappunt hoort ook een duurzame waterfles. Daarom heeft Jointhepipe een duurzame plastic kraanwaterfles ontwikkeld van BPA- vrij plastic. Deze zijn verkrijgbaar bij La Colino in Emmen aan de DaliPassage 29 voor €15,-. “De volledige opbrengst van Jointhepipe producten wordt gebruikt voor water- en sanitaire voorzieningen, zoals drinkwaterputten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azië. Hoe simpel kan je bijdrage aan het milieu zijn?”, zegt Leen de Vries, eigenaar van La Colino.

De gemeente Emmen is volop bezig met het thema milieu. “De grijze container bestaat voor ongeveer 13% uit plastic. Dit teveel en is niet goed voor het milieu. Wij zijn daarom altijd op zoek naar mogelijkheden om afval scheiden te stimuleren. Naast het feit dat dit initiatief een belangrijke bijdrage levert aan ontwikkelingslanden, ondersteunt Jointhepipe het streven naar een beter en duurzamer milieu,” zegt Wethouder Jan Kuper.

De productie, verpakking en het transport van voorverpakt drinkwater zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater. Met de tappunten wordt die CO2 uitstoot vermindert. De gemeente Emmen gaat het tappunt beheren. Het materiaal en de vormgeving maken het geheel vandalismebestendig.
Provincie:
Tag(s):