maandag, 28. mei 2012 - 10:00

Emporium goed verlopen

Wijchen

Het dancefestival Emporium, dat zaterdag 26 mei van 12 uur ’s middags tot middernacht is op de Berendonck in Wijchen, is goed verlopen. Er zijn 34 mensen aangehouden voor het in bezit hebben van drugs.

Een persoon is aangehouden voor mishandeling op het feestterrein en overgedragen door de organisatie. Agenten hebben 5 personen na het evenement aangehouden voor mishandeling en diefstal van een mobieltje.

De politie had vooraf goede afspraken gemaakt met de gemeente Wijchen, justitie en de organisatie, over de rolverdeling. Onderdeel daarvan was de inzet van eigen medewerkers van de organisatie op het festivalterrein met de politie en recherche’straat’ aan de rand en buiten het terrein. Degene die in bezit waren van pillen of andere drugs, zijn dan ook overgedragen door medewerkers aan de politie. De helft van deze verdachten betaalde direct hun opgelegde boete; de andere helft (16) heeft een dagvaarding gekregen en komt later voor bij Justitie. Zo ook een persoon die op het terrein is aangehouden voor mishandeling. Na afloop van het evenement, rond 01.30 uur, verrichtte de politie op de Graafseweg 5 aanhoudingen voor openlijke geweldpleging; deze daders werden op heterdaad betrapt toen zij een ander mishandelden en diens mobiel wilde stelen.

Rechercheurs en medewerkers van het Openbaar Ministerie waren op het terrein aanwezig om voor snelle en adequate arrestantenafhandeling te zorgen. De helft van de aangehouden (drugs) verdachten die een boete kregen opgelegd, konden die door te pinnen ter plaatse voldoen. De overige verdachten moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.

Zoals na ieder evenement zal de politie met haar partners bekijken, waar nog eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):