vrijdag, 15. juni 2012 - 23:05 Update: 08-07-2014 0:50

Engeland en Zweden leggen spektakelstuk op de mat

(Elf Voetbal) Waar het WK 2010 bekendstond om de matige duels, daar blijkt het EK 2012 vooralsnog een toernooi om je vingers bij af te likken (de prestaties van Oranje daargelaten).

Ook Engeland en Zweden wisten vanavond een spektakelstuk op de mat te leggen. Het werd 2-3 voor de Engelsen.

Exact 23 minuten had Andrew Carroll nodig om de score te openen in het voordeel van de Engelsen. Het was tevens de ruststand van een enerverende eerste helft. Het tweede bedrijf opende met een snel eigen doelpunt van Glen Johnson. Een kater voor Engeland, dat in de 59e minuut een nieuwe klap kreeg uitgedeeld. Toen bracht Olof Mellberg de Zweden op voorsprong.

The Three Lions wisten hun rug echter te rechten, waardoor het nog 2-3 werd. Direct na zijn invalbeurt onderscheidde Theo Walcott zich in productief opzicht en ook Danny Welbeck zag zijn naam nog op het scorebord verschijnen. Engeland heeft nu vier punten, daar waar Zweden nog altijd puntloos is in Groep D. Voor de Zweden is uitschakeling nu een feit.