vrijdag, 17. februari 2012 - 14:59

EOD assisteert politie bij grote wapenvondst

Amersfoort

De politie heeft dinsdag 14 februari bij een onderzoek in een woning op de Hulhorsterzan een grote hoeveelheid vuurwapens, granaten en andere wapens in beslag genomen. De 50-jarige bewoner is door de politie aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie onderzochten agenten de woning van de verdachte. Ze troffen daar een hoeveelheid overwegend historische vuurwapens, granaten en andere wapens aan. Bij de 'geëtaleerde' wapens zaten onder andere twee machinegeweren, vier pistoolmitrailleurs, twee handgranaten, zeven pistolen, twee revolvers en zeven geweren.

Ook had de bewoner oude legerhelmen, zichtapparatuur, munitie, munitiekisten en gasmaskers in zijn bezit. De verdachte verklaarde dat het zijn hobby was en om dit materiaal te verzamelen, met de bedoeling om er een museum mee in te richten. De politie heeft het hele 'arsenaal' in beslag genomen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de politie daarbij geassisteerd. De politie heeft de verdachte donderdag 16 februari voorgeleid bij justitie en zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):