woensdag, 7. november 2012 - 13:29

EOD maakt explosief verdacht postpakketje ABNAMRO bank onschadelijk

Rijswijk

De politie onderzoekt de herkomst van een pakketje dat woensdagochtend om 09.00 uur werd aangetroffen in het pand van ABN AMRO aan het Bogaardplein in Rijswijk. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Toen medewerkers van de bank het pakketje ontdekten, waarschuwden zij direct de diverse hulpdiensten. Politie en brandweer organiseerden een ruime afzetting rondom het pand. Het Bogaardplein werd afgezet voor het publiek. Een gedeelte van de Steenvoordelaan werd eveneens afgesloten.

Door personeel van het team Wapens en Explosieven van de politie Haaglanden werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) gevraagd nader onderzoek te verrichten. In afwachting van dat onderzoek werd uit voorzorg een deel van het pand ontruimd.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ontmantelde het verdachte pakketje. Het pakketje werd voor verder onderzoek en nadere analyse overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Aldaar moet blijken of het pakketje daadwerkelijk explosieven bevat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het pakketje.

De medewerkers van de ABN AMRO zijn tijdens het incident opgevangen op het stadhuis. Medewerkers van het stadhuis konden zich vanaf 14 uur weer vrij door het gehele gebouw bewegen.

In de ochtend waren begane grond en eerste etage ontruimd. De publiekshal was voor bezoekers gesloten. Op de andere etages ging het werk, zoveel als mogelijk, gewoon door.
Provincie:
Tag(s):