woensdag, 21. maart 2012 - 14:07

Ernstig gewonde bij uitslaande brand in kassencomplex

Klazienaveen

Een grote loods van de Emco (werkvoorzieningschap) behorende bij een kassencomplex aan de Kwakel in Klazienaveen is woensdagmorgen in vlammen opgegaan. De brand ontstond omstreeks 09.00 uur tijdens werkzaamheden aan een meterkast in de loods.

Een monteur werd door onbekende oorzaak geconfronteerd met een ontploffing waarna er brand ontstond. Hierna greep het vuur zeer snel om zich heen. Het slachtoffer moest met ernstig aangezichtsletsel overgebracht worden naar het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen. Ruim 70 medewerkers konden snel het complex verlaten en liepen geen letsel op.

Ongeveer 60 brandweerlieden bestreden de brand. In de loods bevonden zich vloeibare chemicalien (kunstmeststoffen). Deze werden afgeschermd van de brand en leverden geen gevaar op voor de volksgezondheid. Twee meetploegen van de brandweer controleerden de gehele dag door middel van metingen of er gevaarlijke stoffen vrij kwamen. Dit bleek niet het geval te zijn en daarom was het niet nodig om in het gebied de bewoners van ruim 10 woningen en medewerkers van 20 bedrijven te evacueren. De gemeente Emmen adviseerde om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten om zodoende te voorkomen dat er rookoverlast in de panden kon ontstaan. De brandweer was de brand omstreeks 11.00 uur meester en liet deze vervolgens gecontroleerd uitbranden. Op deze manier ontstond er een optimale rookstijging.

De gemeente Emmen heeft de bewoners in het gebied een brief gestuurd met informatie over de brand. Hierin staat ook dat het waterschap Hunze en Aa's watermonsters neemt van het direct omliggende water omdat daarover geen duidelijkheid is. De uitslag wordt over circa twee weken verwacht en u kunt deze vinden op www.emmen.nl Tot die tijd adviseert de gemeente niet in het water te zwemmen (ook niet door honden),om niet te varen of om het water op een andere manier te gebruiken.
Provincie:
Tag(s):