maandag, 12. maart 2012 - 9:15 Update: 08-07-2014 0:54

Esm: Van Persie ziet twee supersterren verder weglopen

(ElfVoetbal) Cristiano Ronaldo en Lionel Messi laten er geen gras over groeien. Beide superspitsen in de Primera Division gaan uitmaken wie de ESM Gouden Schoen aan het einde van het seizoen in ontvangst mag nemen.

Vorige week leek er in de persoon van Robin van Persie nog een gevaarlijke kaper op de kust op te treden. Maar de aanvaller van Arsenal kon dit weekend geen punten scoren, omdat hij pas vanavond (maandag) om 21 uur met zijn ploeg aantreedt tegen Newcastle United. Daardoor kan Demba Ba, spits van de opponent, ook nog een mooie stap maken. Maar Van Persie zag zijn twee grootste concurrenten wel uitlopen.

Zowel Cristiano Ronaldo als Messi scoorde twee keer. De Portugese steraanvaller van Real Madrid maakte zaterdagavond twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Real Betis Sevilla. Messi was twee keer succesvol in de uitwedstrijd tegen Racing Santander. Daardoor won FC Barcelona ook met 0-2. In de top tien maakte Mario Gomez de grootste sprong. De spits van FC Bayern München scoorde zaterdag drie keer tegen 1899 Hoffenheim en sprong naar de zesde plaats in de ranglijst.

Wayne Rooney, twee keer succesvol namens Manchester United tegen West Bromwich Albion, pakte de zevende plaats. En Klaas-Jan Huntelaar en Zlatan Ibrahimovic, die beiden één keer de netten deden bollen, staan daar direct achter. Bas Dost klom naar plek nummer veertien. De boomlange spits van sc Heerenveen maakte twee treffers tegen Excelsior en heeft nu 22 goals gescoord. Alleen ziet hij zijn aantal slechts vermenigvuldigd worden met anderhalf, terwijl de vijf grootste competities van Europa (Spanje, Italië, Engeland, Duitsland, Frankrijk) hun aantal mogen verdubbelen. Luuk de Jong staat 22e, Sanharib Malki 26e en John Guidetti 30e.

De ESM is een samenwerkingsorganisatie van elf Europese sporttijdschriften en -dagbladen/magazines. ELF Voetbal vormt samen met De Telegraaf de Nederlandse vertegenwoordiging. Het overzicht van de Gouden Schoen wordt bijgehouden op de burelen van ELF Voetbal.
Categorie:
Tag(s):