dinsdag, 31. januari 2012 - 18:33

Europees geld voor park en boulevard in Biddinghuizen

Biddinghuizen

De gemeente Dronten krijgt via de provincie Flevoland een bijdrage van 730.000 euro uit Europa voor de realisatie van de Boulevard de Kaai en het Park De Graafschap in Biddinghuizen. Dit heeft de provincie Flevoland dinsdag laten weten.

Deze twee recreatieve gebieden fungeren straks als rustpunten in het zogenaamde “rondje Biddinghuizen”. Dit rondje werd al in 2008 op initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen met Europese Leader middelen en subsidie van de provincie aangelegd.

Naast de Europese bijdrage investeert de gemeente Dronten zelf ook 730.000 euro in deze ontwikkeling. De Boulevard de Kaai is gelegen aan de noordkant van het dorp langs de Hoge Vaart. De boulevard krijgt een luxe inrichting die bestaat uit hoogwaardige bestrating, schanskorven met natuursteen, nostalgische verlichting en bankjes.

Verder komt er een aanlegsteiger voor passerende plezierjachten die ook door bewoners en wandelaars kan worden gebruikt. De aanlegsteiger zal ook voor mensen in een rolstoelen toegankelijk zijn.

Het Park De Graafschap, dat gelegen is aan de zuidkant van het dorp aan de Oldebroekerweg, wordt een bijzonder park met speel- en recreatievoorzieningen. Er komen trapveldjes, een parkweide, een boomgaard en een avontuurlijk en natuurlijk speelgebied.
Provincie:
Tag(s):