vrijdag, 1. juni 2012 - 19:49

Ex-patiënten neuroloog krijgen toelichting op verloop strafzaak

Enschede

De Hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Almelo, Bob Steensma, heeft vrijdag samen met de medisch officier van het expertisecentrum medische zaken van het OM, en de teamleider van het politieteam dat onderzoek heeft gedaan in de zaak, ex-patiënten van een Twentse neuroloog Jansen-steur op de hoogte gebracht van de voortgang in de strafzaak.

Bob Steensma benadrukte dat iedereen die dat wil op de hoogte gehouden zal blijven worden van het verloop van de strafzaak. ,,Wij begrijpen de emoties van mensen die dachten in de veilige handen van een dokter te zijn. De aangiften en meldingen zijn allemaal beoordeeld, en we hebben uitgelegd waarom we met deze negen zaken naar de rechter gaan’’, aldus de hoofdofficier.

Het gerechtelijk vooronderzoek in de strafzaak loopt nog steeds. De neuroloog wordt verdacht van mishandeling (opzettelijke benadeling van de gezondheid), het opzettelijk brengen of laten van een hulpbehoevende in een hulpeloze toestand, verduistering, diefstal en valsheid in geschrifte. Naar verwachting zal het gerechtelijk vooronderzoek de rest van 2012 lopen. Mogelijk vindt nog een eerste pro forma behandeling van de zaak plaats aan het eind van 2012.
Provincie:
Tag(s):