zondag, 22. januari 2012 - 18:31

Explosieven gevonden op industrieterrein in Geertuidenberg

Een voorbijganger heeft op het industrieterrein van Geertuidenberg twee zakken met inhoud gevonden. De man nam deze zakken mee in zijn auto. Bij zijn woning aan de Karel V laan in Geertruidenberg belde hij de politie omdat hij in een van de zakken granaten zag zitten

De ter plaatse gedirigeerde EOD scande de inhoud van de pakjes en kwam tot de conclusie dat de granaten weliswaar explosief waren, maar niet makkelijk tot ontploffing konden komen. Daarom werden de granaten ter ontmanteling meegenomen.

De man toonde de politie hierna waar hij de zakken gevonden had. Daarbij werden vervolgens nog twee soortgelijke pakketjes aangetroffen. Daarom werd ook hier de EOD bij gehaald. Deze constateerde dat er ook in deze beide pakketjes vermoedelijk explosief materiaal zit.

Politie en EOD zijn daarna de omgeving gaan afzoeken naar mogelijk meer van dergelijke pakketjes liggen. Dit zoeken werd tegen 18.00 uur gestaakt in verband met de invallende duisternis. Morgenvroeg zal het bij daglicht weer worden hervat.

Technische recherche zal de explosieven nader onderzoeken op sporen zodra dit veilig kan gebeuren. De politie zal dan ook een onderzoek gaan instellen naar de herkomst van het materiaal.
Provincie:
Tag(s):