woensdag, 14. maart 2012 - 19:32

Extra controle op hondenpoep in Arnhemse wijken

Arnhem

De gemeente Arnhem gaat dit jaar extra controleren op hondenpoep en loslopende honden. Een proef hiermee is vorig jaar succesvol gebleken. Vanaf maart wordt in zes wijken gestart met zogeheten prikacties.

De prikacties duren steeds twee weken. Er wordt dan vier uur per dag door toezichthouders gecontroleerd, op de tijden dat de meeste honden op straat zijn. Voor de extra controles zijn de wijken gekozen waar de meeste klachten over honden binnenkomen. Dat zijn in ieder geval: Elderveld/de Laar, Rijkerswoerd/Vredenburg, Schuytgraaf en Klarendal. De overige twee wijken worden in de loop van het jaar bekend gemaakt.

Hondenbezitters zijn verplicht om een plastic zakje of ander opruimmiddel bij zich te hebben. Is dat niet het geval, dan kan een toezichthouder een boete van 70 euro uitschrijven. Als de poep niet wordt opgeruimd staat daar een boete van 100 euro op. Ook kunnen de toezichthouders een proces-verbaal uitschrijven voor het niet aanlijnen van de hond (70 euro boete) en verblijf op een speelplaats (100 euro).

Arnhemmers noemen overlast door honden in onderzoeken als een van grootste ergernissen in de stad. De gemeente is daarom van februari tot augustus vorig jaar met een nieuwe aanpak gestart.
In wijken met de grootste overlast is door twee toezichthouders enkele uren per dag specifiek op hondenpoep en loslopende honden gecontroleerd. Deze acties werden via de media aangekondigd.

Verantwoordelijk wethouder Margreet van Gastel: "De wijkgerichte aanpak is succesvol gebleken. Dat is ook de reden om er mee door te gaan. Overlast van hondenpoep blijkt telkens weer een grote ergernis te zijn. Op de eerste plaats doe ik een beroep op het baasje van de hond. Die moet zorgen dat hij de poep van zijn hond opruimt en zijn hond aangelijnd houdt op plekken waar dat verplicht is. Gebeurt dat niet dan volgt een sanctie."
Provincie:
Tag(s):