maandag, 19. november 2012 - 20:07

Extra maatregelen voetbalwedstrijd Ajax en Borussia Dortmund

Amsterdam

De gemeenten Amsterdam en OuderAmstel nemen extra veiligheidsmaatregelen rond de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund op woensdag 21 november in de Amsterdam ArenA.

Burgemeester Van der Laan heeft vóór, tijdens en na de wedstrijd een veiligheidsrisicogebied afgekondigd. Dit geldt voor de binnenstad, de route naar de ArenA en het gebied rondom het stadion. De politie kan iedereen in dit gebied controleren op wapens.

De gemeente biedt samen met Ajax en de ArenA de supporters van Borussia Dortmund een eigen ‘Fanplatz' naast de Arena. Op deze locatie, die speciaal is ingericht met entertainment, kunnen supporters van Borussia voor de wedstrijd samen komen. Zo wordt ook de binnenstad ontlast.

Uit informatie van de Duitse autoriteiten blijkt dat er ruim 2.500 kaarten zijn afgenomen door Borussia Dortmund supporters. Naar verwachting zal ook een grote groep zonder kaart voor de wedstrijd naar Amsterdam komen. De inschatting is dat het gaat om 1000 tot 2000 mensen. Hieronder bevindt zich waarschijnlijk een groep van circa 150 harde kern supporters. Het instellen van een veiligheidsrisicogebied moet voorkomen dat supporters van beide clubs op locaties verzamelen om de confrontatie met elkaar aan te gaan.
Provincie:
Tag(s):