donderdag, 3. mei 2012 - 13:53

Extra 'ogen' voor politie tijdens huldiging Ajax

Amsterdam

De politie Amsterdam zal vanavond tijdens de huldiging van landskampioen Ajax in het ArenAPark extra camera's inzetten om feestbedervers beter te kunnen pakken. Dat maakt de politie bekend.

De beelden worden o.a. gebruikt voor de ordehandhaving en om mogelijke schade te kunnen verhalen op de daders. Herkenningen op beeld van vernielingen of openlijk geweld kunnen ook tot weken na de huldiging nog leiden tot aanhoudingen. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) zullen indien noodzakelijk direct optreden tegen mensen die de huldiging verstoren. Feestbedervers kunnen een lik-op-stuk reactie verwachten voor bijvoorbeeld vernieling of mishandeling.

Dit kan variëren van een flinke boete tot een verblijf in de cel tot aan een (supersnel)rechtszitting. Naast een boete of gevangenisstraf volgt ook schadevergoeding. Waar mogelijk wordt direct afgerekend. Bij een veroordeling wordt mogelijk een maatregel op grond van de voetbalwet opgelegd en volgt aanmelding voor een civielrechtelijk stadionverbod.
Provincie:
Tag(s):