zondag, 30. september 2012 - 23:00 Update: 08-07-2014 0:46

FC Groningen haalt opgelucht adem door hattrick De Leeuw

[ELF-Voetbal] Wat FC Groningen zondagmiddag liet zien, was van een dramatisch niveau. De ploeg van trainer Robert Maaskant speelde ruim zeventig minuten tegen tien man, maar nam pas diep in blessuretijd afstand van Roda JC: 3-2, drie keer Michael de Leeuw.

Eerste helft:

De wedstrijd begon met een grabbelende Luciano da Silva. De doelman van FC Groningen reageerde twijfelachtig op een schot van afstand, waarna Roda-aanvaller Krisztian Nemeth faalde in de afwerking. Hierna waren de bespelers van de Euroborg wakker. Een hoekschop van aanwinst Andraz Kirm werd gekopt door Virgil van Dijk, waarna Michael de Leeuw op de doellijn de bal het laatste zetje gaf: 1-0. Twee minuten later was het drama voor Roda JC compleet. Verdediger Tamás Kádár kreeg, net als Jan-Arie van der Heijden twee weken eerder, een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Género Zeefuik. Hierna waren er enkele mogelijkheden voor FC Groningen, maar Mark-Jan Fledderus (oud-FC Groningen) trok op slag van rust met een gelukkige vrije trap de stand gelijk: 1-1.

Tweede helft:

FC Groningen leek zich niet van de wijs te laten brengen, geholpen door opnieuw een doelpunt van Michael de Leeuw. Hij kopte raak na een mooie voorzet van Maikel Kieftenbeld: 2-1. Maar hierna kakte het duel in. Een onmachtig FC Groningen werd nauwelijk meer gevaarlijk. Roda JC profiteerde hiervan. Invaller Amin Tareq Affane verraste Luciano met een afstandschot: 2-2. Een schot van Mitchell Schet trof in de slotfase nog de lat, evenals een poging van Leandro Bacuna, maar verder kwam de thuisploeg niet. Of toch? Diep in blessuretijd bezorgde De Leeuw met zijn derde doelpunt FC Groningen alsnog de overwinning: 3-2.